Suomi | Svenska | English
Ritva Kronlund 28.11.1932-17.5.1999

Ritva Kronlund

Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola Oy:n muotoilijakuntaan kuulunut Ritva Kronlund oli sekä taidemaalari että muotoilija. Taidemaalarina hän menestyi erityisesti kukkatauluillaan pitäen useita näyttelyitä. Muotoilijana hän erikoistui ensin tekstiileihin, mutta löydettyään tapettitehtaan hän kiinnostui perehtymään tapetinvalmistukseen.

70-luvun runsaat kuviot oli kiitollinen kohde ja Ritva Kronlund löikin selvän leimansa Pihlgren ja Ritola Oy:n ja samalla koko maan tapettimuotoiluun. Tämän jakson muotoilusuoritukset olivat erityisen vapautuneita ja rohkeita verrattuna esim. koko Euroopan mallistoihin.

Uusia vaikutteita Ritva Kronlund toi tänne myös Amerikasta. Hän työskenteli useita vuosia Kanadassa kuviointia harjoittavan tehtaan taiteellisena asiantuntijana. Ritva Kronlundin verrattain aikaisesta poismenosta huolimatta jäivät hänen tapettimallinsa elämään. Niistä monia myydään nykyäänkin suosikkimalleina.

Ritva Kronlundin suunnittelema tapetti Avaruuslintu, numero 68 969
Ritva Kronlundin suunnittelema tapetti Kirsikkapuu, numero 69 213

Huomattavan lahjakkuutensa ansiosta hän toimi myös tehtaan koloristina värittäen useita Pihlgren ja Ritola Oy:n tapettimallistoja 1970-1980-luvuilla. Hyvä taidesuoritus jää näin elämään koko Suomen tapetin historiaan.

Esimerkkejä Tampereelta lähtöisin oleva taiteilija Ritva Kronlundin tuotannostaan ovat ylläoleva Avaruuslintu. Lisää hänen suunnittelemia malleja löydätte Taiteilijamallit-mallikirjastemma.

Rut Bryk << >> Design
Tapettitalo | 09-76 76 58 | Fleminginkatu 4, 00530 Helsinki(c) Tapettitalo Oy