Suomi | Svenska | English

Tapettien muotoilu

Suomalainen muotoilu on syystäkin saavuttanut maailmanlaajuista huomiota. Kuitenkaan tunnettujen suomalaisten muotoilijoiden tapettisuunnitteluun ei juuri ole kiinnitetty huomiota, vaikka suunnittelijoiden työtä muuten arvostettaisiin. Monen muotoilijan tyyli näkyy loistavana juuri tapeteissa. Huomattavan moni tunnetuista suomalaisista muotoilijoista on ollut mukana suunnittelemassa Pihlgren ja Ritola Oy:n tapettimallistoa.

Tapettien muotoilijat
Pihlgren ja Ritola Oy:n tapettimallien muotoilijoita. Kuva: Jukka Ritola

Pihlgren ja Ritola Oy:n tapetteja suunnittelemassa on aikojen kuluessa ollut mm. Birger Kaipiainen, Tapio Wirkkala, Rut Bryk, Ritva Kronlund, Björn Rajalin, Vuokko ja Antti Nurmesniemi, Ilmari ja Annikki Tapiovaara, Olof Ottelin, Bertel Gardberg, Erik Bruun, Lisa Johansson-Pape, Eino Kauria, Yki Nummi, Jukka Pellinen, Eero Rislakki, Juhani Konttinen, Antti Roikonen, Maaria Wirkkala, Hilkka Vuorinen sekä Mirja Vänni. Siis todellisia huippunimiä. Olemme koonneet tietoa muutamasta suunnittelijasta ja heidän työstään. Nimeä klikkaamalla pääsette lukemaan lisää...

Birger Kaipiainen
Tapio Wirkkala
Rut Bryk
Ritva Kronlund

Huom! Klikatkaa linnun päätä, niin pääsette kierroksella valintanne mukaan eteen- tai taaksepäin. Linnut löytyvät sivujen alareunasta.

Ritva Kronlund << >> Birger Kaipiainen

Tapettitalo | 09-76 76 58 | Fleminginkatu 4, 00530 Helsinki(c) Tapettitalo Oy