Suomi | Svenska | English

Entisöinti ja restaurointi

Tyyli ja tapetti

Talon alkuperäisen hengen ylläpitäminen on tärkeää niin entisöinnissä, konservoinnissa kuin korjausrakentamisessakin. Pelkkä valkoinen maali ei läheskään aina kunnioita talon tyyliä, kun taas tapetti usein onnistuu paremmin tavoittamaan oikean tunnelman. Meiltä löydätte antiikki-, entisöinti- ja tyylitapetteja sekä vanhoja suomalaisia perinneaiheita eri vuosisadoilta. Alkuperäispainoksina entisöintiin on saatavana vanhoja tapetteja ja reunuksia useilta vuosikymmeniltä.

Ainola
Tapetti: Ainola (69 719)

Esimerkiksi renessanssin hengen tavoittaminen valkeaksi maalatulla seinällä on vaikeaa, mutta sopivalla aikakauden tapetilla vaivatonta. Näistä syistä loimme tyylioppaan auttamaan sopivan entisöintitapetin etsinnässä. Monessa restaurointikohteessa, kuten Suomenlinnassa, on oikea tyyli löydetty malliemme avulla.

Muutama kohde, jossa entisöintiin on käytetty pr-tapetteja ja -reunusnauhoja:

Tutustukaa Ainolan restauroinnissa käytettyihin tapettimalleihin, jotka tehtiin aivan alkuperäisten Ainolasta löytyneiden tapettien kaltaiseksi.

Useat elokuvat ja näytelmät ovat luoneet ajankuvaa pr-tapettien avulla. Lavastuksissa on tärkeää, että aikakauden tyyli välittyy oikealla tavalla.

Materiaali

Tapetti on materiaalina pehmeämpi kuin maalattu seinä: Alvar Aalto käytti Villa Maireassa luonnonvalkoista tapettia, jolloin kaiku samalla väheni. Entisöitäessä Villa Maireaa on käytetty tapettiamme.

Meiltä löydätte jopa 30- ja 40-luvuilla painettuja tapetteja ja reunusnauhoja. Niitä on yhtä hyvin ruusu-, orvokki- ja pelargoniakuvioisia kuin vanhoja kultareunuksia, jotka on painettu 30- ja 40-luvuilla aidoin maavärein.

Hengittävien pr-tapettien valmistuksessa käytetään vanhaa, hidasta painomenetelmää. Tässä lähes 200 vuotta vanhassa liimapainomenetelmässä värit sekoitetaan liituun ja sideaineena on perunajauholiimaa. Näin tapettiin saadaan oikea, pehmeä tunnelma. Lisätietoja painomenetelmästä pr-tapetit-sivuilta tai Tapettitalolta.

Ideakuvastosta löydätte esimerkkejä siitä, miten hyvin tapetti luo tunnelmaa. Tietoa eri tyyleistä löydätte tyylioppaasta. Näillä sivuilla on vain pieni osa malleistamme, liikkeestä löydätte monta muutakin mallia.

Perinteinen painomenetelmä

Tapettien ja reunusnauhojen valmistuksessa käytetään vanhaa, hidasta painomenetelmää. Näin tapettiin saadaan oikea, pehmeä tunnelma. Lisätietoja saatte pr-tapetit-osiosta tai meiltä soittamalla tai sähköpostilla osoitteesta palvelu@tapettitalo.fi. Lähetämme tapettimalleista pyynnöstä mallipaloja.

Tapettitalo | 09-76 76 58 | Fleminginkatu 4, 00530 Helsinki(c) Tapettitalo Oy